ΔΩΡΕΑ

Εντοπισμός, σύνθεση & καταγραφή μονοπατιών για τη χάραξη ενιαίας διαδρομής διάσχισης στα όρια του Δήμου Αργιθέας

Τα παρακάτω σκαριφήματα και τοπία, υποδεικνύουν την διαδρομή των μονοπατιών, που συνθέτουν την ανερχόμενη γραμμή διάσχισης, στο πέρασμα από την Αργιθέα και τα Β.Δ. Άγραφα.
 
Η διαδρομή δύναται να συνδέσει άμεσα την Καρυά, το γεφύρι του Τριζώλου, το Ανθηρό, τον Προφήτη Ηλία, την Καλή Κώμη και το γεφύρι Κορακονησίου, ενώ εντατικές έρευνες θα συνεχιστούν για την προέκταση της σύνδεσης Κορακονησίου - Πολυνέρι & Μυρόφυλλο.
 
Το ανάπτυγμα της διαδρομής βασίζεται σε παλιά ημιονικά μονοπάτια, που εντοπίζονται στα υψώματα και τις κατάφυτες, απομονωμένες κοιλάδες της περιοχής.
 
Τα εγκαταλελειμμένα εδώ και δεκαετίες μονοπάτια επικοινωνούσαν μεταξύ τους, μέσω των πέτρινων γεφυριών, που στέκουν ακόμη στις κοίτες των ποταμών, να μας υπενθυμίζουν, τις πρακτικές, το γούστο και το μεράκι των ανθρώπων της υπαίθρου!
 
Τα μονοπάτια που εντοπίστηκαν, είναι κατά μεγάλο ποσοστό δύσβατα, ενώ δέχονται κατά τόπους, τις πρώτες φροντίδες και προσήμανση αυτό τον καιρό.
 
*ειδική μνεία στην ομάδα εντοπισμού και διάνοιξης μονοπατιών του Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας και μελών της τοπικής Κοιν.Σ.Επ. "Οξυγόνο των Αγράφων" για την συνδρομή στη χάραξη της διαδρομής και την εθελοντική προσφορά εργασίας για την διάνοιξη των πρώτων τμημάτων!