ΔΩΡΕΑ

Συνάντηση στο Δημαρχείο Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας για την δημιουργία του μονοπατιού ORACLE ROUTE 70km!

Μέλη της ΤERRA PINDUS, πραγματοποίησαν συνάντηση στο Δημαρχείο Διστόμου- Αράχωβας- Αντίκυρας, όπου εκτός του Δημάρχου Γιάννη Σταθά, συναντήθηκαν διαδοχικά με τον Αντιδήμαρχο Δελφών Ευθύμιο Γρίβα και τη διεύθυνση του τμήματος πολιτικής προστασίας Στερεάς Ελλάδος.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η μελέτη και η δυνατότητα δημιουργίας ενός δικτύου μονοπατιών που θα συνδέει ήδη υπάρχοντα ίχνη με νέα και θα συνδέει πεζοπορικά όλες τις κοινότητες του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα, η νέα ενιαία γραμμή θα συνδέει δύο παγκόσμια μνημεία Unesco από τους Δελφούς στον Όσιο Λουκά , χαρίζοντας απλόχερα στον επισκέπτη το μεσογειακό τοπίο της περιοχής, με τη θάλασσα του Κορινθιακού και το γραφικό ψαροχώρι της Αντίκυρας, το περίφημο φαράγγι της Κλεισούρας, τους ελαιώνες και τα αμπέλια του Διστόμου, μέχρι και ελατοδάση με καταπληκτική θέα και αλπικά πεδία του Παρνασσού.

Το κυκλικής διαδρομής μονοπάτι 70 χιλιομέτρων, θα πραγματοποιηθεί υπό την καθοδήγηση και εποπτεία της Terra Pindus και με την εθελοντική προσφορά του ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ( Π.Ο.Δι.).

Η διαδρομή έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποτελεί κλάδο δικτύωσης του υπό κατασκευή ενιαίου πεζοπορικού άξονα διάσχισης της Πίνδου, Pindus Trail που βρίσκει την αφετηρία ή τον τερματισμό του στους Δελφούς.