ΔΩΡΕΑ

Δημαρχείο Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας για τη δημιουργία του ORACLE ROUTE 70km

Μέλη της Terra, πραγματοποίησαν συνάντηση στο Δημαρχείο Διστόμου- Αράχωβας- Αντίκυρας, όπου εκτός του Δημάρχου Γιάννη Σταθά, συνομίλησαν διαδοχικά με τον Αντιδήμαρχο Δελφών Ευθύμιο Γρίβα και τη διεύθυνση του τμήματος πολιτικής προστασίας Στερεάς Ελλάδος.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε ο σχεδιασμός ενός δικτύου μονοπατιών που στόχο έχει να συνδέσει πεζοπορικά τις κοινότητες του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα ενιαία γραμμή θα συνδέει δύο παγκόσμια μνημεία Unesco από τους Δελφούς στον Όσιο Λουκά , χαρίζοντας απλόχερα στον επισκέπτη το μεσογειακό τοπίο της περιοχής, με τη θάλασσα του Κορινθιακού και το γραφικό ψαροχώρι της Αντίκυρας, το περίφημο φαράγγι της Κλεισούρας, τους ελαιώνες και τα αμπέλια του Διστόμου, μέχρι και ελατοδάση με καταπληκτική θέα και αλπικά πεδία του Παρνασσού.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων το κυκλικής πορείας μονοπάτι μήκους 70 χιλιομέτρων, πρόκειται να υλοποιήθει υπό την καθοδήγηση της Terra Pindus και την εθελοντική προσφορά του Πεζοπορικού Ομίλου Διστόμου( Π.Ο.Δι.).

Η διαδρομή έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποτελεί κλάδο δικτύωσης του υπό κατασκευή ενιαίου πεζοπορικού άξονα διάσχισης της Πίνδου, Pindus Trail που ορίζει την αφετηρία ή τον τερματισμό του στους Δελφούς.