Αποστόλης Τσιμπανάκος

Ο Αποστόλης Τσιμπανάκος γεννήθηκε στις 10/01/1980 στην πόλη του Βόλου όπου και έζησε μόνιμα μέχρι την ηλικία των 24 ετών. Υπήρξε απόφοιτος τεχνικών σχολών (δομικά έργα & σχέδιο), σχολών βουνού (ορειβασία, canyoning, κ.α.), μουσικής  και ξένων γλωσσών. Η έντονη ενασχόληση από νεαρή ηλικία με τα σπορ του βουνού και το μικρόβιο της εξερεύνησης τον οδήγησαν να δραστηριοποιείται επαγγελματικά πάνω στα ελληνικά βουνά παρέχοντας υπηρεσίες συνοδείας από το 2007. Συνεργάστηκε με διάφορες επιχειρήσεις ορεινών δραστηριοτήτων, ενώ μετά από κάποια χρόνια δράσης, ίδρυσε την δική του επιχείρηση πάνω στα βουνά με αντικείμενο την πεζοπορική ανάπτυξη και την επωνυμία EXP.TREKKING.

Αποτέλεσε έφορος του Ελληνικού συλλόγου εξερεύνησης φαραγγιών Ε.Σ.Ε.Φ. (2010-2014) όπου συνέβαλε στις εξερευνήσεις και την ανάδειξη φαραγγιών & καταρρακτών της χώρας δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στην Ήπειρο και ειδικότερα στην περιοχή των Τζουμέρκων όπου και συντέλεσε ώστε να πραγματοποιηθούν δυο πανελλήνιες συναντήσεις canyoning το 2012 & 2014.

Το 2012 βρέθηκε κάτοικος Τζουμέρκων και το 2013-2017 ανέλαβε την ανακαίνιση & διαχείριση του καταφυγίου των Μελισσουργών όπου και προώθησε ποικίλες δράσεις, αναπτύσσοντας ρόλους με σκοπό την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος.  Παράλληλα αξιοποιώντας το  πάθος και την εμπειρία δημιούργησε υποδομές ήπιας τουριστικής ανάπτυξης (μονοπάτια, υπαίθριους χώρους άθλησης κ.α.) μέσω εθελοντικών προγραμμάτων και διοργάνωσε μια σειρά από γεγονότα, όπως έρευνες, αθλητικές δραστηριότητες, σεμινάρια, ημερίδες & συναυλίες. 

Την άνοιξη του 2015 προκάλεσε την επαναλειτουργεία της Ένωσης Αγροτουρισμού Ηπείρου και ανέλαβε την εκπροσώπηση της σε διάφορες εισηγήσεις και συναντήσεις του Σ.Ε.ΑΓ.Ε. ανα την χώρα. Σχεδιάζοντας αγροτουριστικά προγράμματα και προβάλωντας τις αξίες, τον πρωτογεννή τομέα και την παράδοση της Ηπείρου κατάφερε με τους συνεργάτες του να προσκαλέσουν το πανελλήνιο συνέδριο αγροτουρισμού στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στα Τζουμέρκα το φθινόπωρο του 2017.

Από το 2017 την άνοιξη ως το φθινόπωρο του 18΄ ανέλαβε και συντόνισε την πλήρη αποκατάσταση του διεθνούς μονοπατιού Ε6 στην Β. Πίνδο σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και εθελοντές καθώς και αρκετές δράσεις σε διάφορα άλλα σημεία της οροσειράς της Πίνδου αλλά και του Πηλίου όπου έζησε και μεγάλωσε. Την ίδια στιγμή σχεδίαζε με τους συνεργάτες του μια νέα ιδέα, το μεγαλύτερο ενιαίο μονοπάτι της χώρας (500χλμ) σκαμένο πάνω στη ράχοκοκαλιά της Πίνδου με την ονομασία ``Pindus Trail`` .

Στα τέλη του 2018 και πατέρας πλέον δυο παιδιών επιστρέφει χτίζοντας το  σπίτι του στα Τζουμέρκα και συγκεκριμένα στα Θεοδώριανα απ` όπου κατάγεται η σύντροφος της ζωής του. Θέτοντας πλέον με ιδανικές προυποθέσεις σε λειτουργία το σχέδιο δημιουργίας μιας νέας κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης Κοιν.Σ.Επ με την επωνυμία ``TERRA Pindus`` και αντικείμενο ``την διάσωση, ανάδειξη, προβολή και προώθηση της υπαίθριας ζωής/ κουλτούρας``.