ΔΩΡΕΑ

Διαμόρφωση & σηματοδότηση τμήματος μονοπατιού 7 χιλιομέτρων / Κοιλάδα Θεοδωριάνων / Νότια Τζουμέρκα

Στις 8 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση & σηματοδότηση μιας πρώτης ενότητας του συρράπτει το σύνολο της πεζοπορικής διαδρομής και πλέον δύναται να μεταφέρει τον περιηγητή πεζοπόρο από τη νότια στη βόρεια πλευρά του προσπελάσιμου υπο αλπικού τμήματος της κοιλάδας των Θεοδωριάνων.

Οι εργασίες καθαρισμού και διαμόρφωσης του μονοπατιού έγιναν σταδιακά με τη βοήθεια εθελοντών, που έδιναν το παρών σε κάθε προσπάθεια από το Μάιο μέχρι τις αρχές του Νοέμβρη. 

Το έτοιμο λειτουργικό τμήμα του μονοπατιού μεταφέρει πλέον τον περιηγητή από το ορεινό καταφύγιο στο χωριό και από εκεί στους εντυπωσιακούς δίδυμους καταρράκτες της Σούδας διανύοντας μια σχετικά σύντομη απόσταση 7 χιλιομέτρων.

Το μονοπάτι κινείται αρχικά στα υποαλπικά λιβάδια νότια των Θεοδωριάνων προσφέροντας πανοραμική θέα προς τα γύρω εντυπωσιακά βουνά και την κοιλάδα του Αχελώου!

Συνεχίζει με ήπια κατηφορική πορεία ως το χωριό μέσα από πανέμορφο δάσος ελάτης και καρποφόρων δέντρων, καλύπτοντας το πρώτο ενδιαφέρον σκέλος 4 χιλιομέτρων της διαδρομής που συνδέει το καταφύγιο του Σταυρού με τα Θεοδώριανα.

Από τον οικισμό ανηφορίζει ελαφρώς και συνεχίζει από καλογραμμένο μονοπάτι διασχίζοντας τις κατάφυτες πλαγιές της στενής κοιλάδας ως το ύψος των δίδυμων καταρρακτών στη Σούδα. 

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους φίλους εθελοντές που ενίσχυσαν τη προσπάθεια ανάδειξης αυτής της υπέροχης, ξεχασμένης στο χρόνο πεζοπορικής διαδρομής!!

Η αποκατάσταση ήταν απλούστερη άλλων υφιστάμενων, λόγω προτύτερης συντήρησης του συνολικού δικτύου μονοπατιών της περιοχής από τον τοπικό σύλλογο του χωριού ``οι ορεινοί``.

Δείτε εδώ: https://www.theodoriana.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1058&Itemid=49