ΔΩΡΕΑ

Διάνοιξη τμήματος μονοπατιού 8 χιλιομέτρων / Καταφύγιο Σταυρού Θεοδωριάνων - Σκαρπάρι (Αχελώος) / Νότια Τζουμέρκα

 Στις 10 - 12 Ιανουαρίου εστιάσαμε στην γραμμή διάσχισης Χατζή - Αχελώος - Τζουμέρκα, ακολουθώντας την παλιά διαδρομή του μονοπατιού που συνέδεε τους οικισμούς στις όχθες του Αχελώου, Καπρό και Σκαρπάρι με την κοιλάδα των Θεοδωριάνων λίγο ψηλότερα!
 
Η εξόρμηση στα νοτιοανατολικά των Τζουμέρκων απέδωσε το μέγιστο για τα ζητούμενα μας. Ο εντοπισμός του συνόλου της διαδρομής ολοκληρώθηκε, ενώ στο διάβα της εντυπωσιαστήκαμε από την ανεπανάληπτη πανοραμική θέα των γύρω βουνών και τα χαρακτηριστικά περάσματα των κτηνοτρόφων της περιοχής!
 
Με την ολοκλήρωση των εργασιών διάνοιξης του τμήματος Σκαρπάρι - Καταφύγιο Σταυρού Θεοδωριάνων μήκους 8 χιλιομέτρων, έχουμε τη δυνατότητα άμεσης προετοιμασίας ακόμη ενός σημαντικού τμήματος του μονοπατιού, που δύναται να μεταφέρει τον περιηγητή από τα Άγραφα στην Αργιθέα και από κει στα Τζουμέρκα και αμφίδρομα, τέμνοντας τον κυρίαρχο ποταμό Αχελώο στο ύψος της Γλύστρας.
 
*Με την είσοδο του νέου έτους και την εύνοια του καιρού, η ομάδα μας παρέμεινε στα Θεοδώριανα, ολοκληρώνοντας καθαρισμούς & προσωρινή σηματοδότηση του συνόλου της διαδρομής που συνθέτει την πανέμορφη γραμμή διάσχισης της κοιλάδας των Θεοδωριάνων και την σύνδεση με τα υπο αλπικά πεδία που οδηγούν στον κύριο όγκο της Κακαρδίτσας.