ΔΩΡΕΑ

Καθαρισμός & σήμανση ενιαίου τμήματος μονοπατιού 14 χιλιομέτρων / Επινιανά - Δυτικά Άγραφα

 

Στις 20-25 του Νοέμβρη ξανά βρεθήκαμε στα δυτικά Άγραφα, με σκοπό τον καθαρισμό και την σηματοδότηση τμήματος του ενιαίου μονοπατιού διάσχισης της Πίνδου.

Το μονοπάτι, που επιλέχθηκε ως γραμμή διάσχισης της περιοχής, κινείται κατά το ήμιση στην κοιλάδα του Αγραφιώτη ποταμού, ενώ λίγο ψηλότερα από το χωριό Επινιανά και βορειότερα, εισχωρεί τραβερσάρωντας τις δασωμένες, κάθετες πλαγιές στο φαράγγι του Ασπρορέματος μέχρι και τον ομώνυμο εγκαταλεμμένο οικισμό στο πιο απομονωμένο σημείο του συνόλου της διαδρομής.

Η ομάδα κινήθηκε αρχικά, από το χωριό Επινιανά προς τον οικισμό του Ασπρορέματος μέχρι και τη θέση ``Κρανούλα``, σε μια απόσταση 6 χλμ. Στο παραπάνω ανάπτυγμα έγιναν διανοίξεις και απομάκρυνση των φερτών υλικών, ενώ προστέθηκε ημιμόνιμη αμφίδρομη σήμανση στα λιγοστά ασαφές σημεία της διαδρομής του μονοπατιού, που κινείται στις απότομες πλαγιές του φαραγγιού.

Έπειτα ακολούθησε η προσπάθεια εντοπισμού, καθαρισμού και επί μέρους σήμανσης (σε κομβικά σημεία), προς νότο πέφτοντας στη θεαματική κοιλάδα του Αγραφιώτη ποταμού και στο Μονοπάτι της Ανηφόρας, καλύπτωντας  απόσταση 8 χλμ, μέχρι το ύψος της γέφυρας στο πέρασμα του Αγραφιώτη από τον Καρβασαρά.

Στο παραπάνω προσπελάσιμο τμήμα τοποθετήθηκε επίσης ημιμόνιμη σήμανση στα σημεία που κρίθηκε απαραίτητο. Η συνέχεια της προσπάθειας για την πλήρη αποκατάσταση των μονοπατιών, που συρράβουν τη διαδρομή διάσχισης στα δυτικά Άγραφα και τη σηματοδότηση είναι μέλημα μας και θεωρείται βέβαιη.

Σχετικό δημοσίευμα από τα "Ευρυτανικά Νέα": https://www.evrytanika.gr/index.php?option=com_content&id=1287102%3A-500-&Itemid=171