ΔΩΡΕΑ

Συντήρηση & προσήμανση τμήματος μονοπατιού / Επινιανά - Δυτικά Άγραφα

 

Στις 20-25 του Νοέμβρη ξανά βρεθήκαμε στα δυτικά Άγραφα, με σκοπό τον καθαρισμό και τη προσήμανση τμήματος του ενιαίου μονοπατιού διάσχισης της Πίνδου.

Το μονοπάτι, που επιλέχθηκε ως γραμμή διάσχισης της περιοχής, κινείται κατά το ήμιση στην κοιλάδα του Αγραφιώτη, συνδέοντας την κοίτη του ποταμού με το χωριό Επινιανά, ενώ βορειότερα εισχωρεί στο φαράγγι του Ασπρορέματος και τον ερειπωμένο ομώνυμο οικισμό, που εντοπίζεται σε ένα από τα πιο απομονωμένα σημεία του συνόλου της διαδρομής.

Η ομάδα κινήθηκε αρχικά, από το χωριό Επινιανά προς τον οικισμό του Ασπρορέματος μέχρι τη θέση "Κρανούλα", σε απόσταση 6 χλμ. Στο παραπάνω ανάπτυγμα έγιναν διανοίξεις και απομάκρυνση των φερτών υλικών, ενώ προστέθηκε ημιμόνιμη αμφίδρομη σήμανση στα λιγοστά ασαφές σημεία της διαδρομής του μονοπατιού, που κινείται στις απότομες πλαγιές του φαραγγιού.

Έπειτα ακολούθησαν καθαρισμοί και προσήμανση, Νότια πέφτοντας στη θεαματική κοιλάδα του Αγραφιώτη ποταμού και το μονοπάτι της Ανηφόρας, καλύπτωντας  απόσταση 8 χλμ, μέχρι το ύψος της γέφυρας στο πέρασμα του Αγραφιώτη από τον Καρβασαρά.

Στο παραπάνω προσπελάσιμο τμήμα τοποθετήθηκε ημιμόνιμη σήμανση σε όλο το μήκος.