ΔΩΡΕΑ

Βοβούσα - Δίστρατο - Σαμαρίνα / Ε6 - Β. Πίνδος / Pindus trail

 

Τον Ιούλιο του 2018, ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός & σήμανση πεζοπορικού τμήματος 30,5 χιλιομέτρων στα δάση της βόρειας Πίνδου Βοβούσα -Δίστρατο - Σαμαρίνα, μέρος της προτεινόμενης ενιαίας γραμμής διάσχισης ολόκληρης της οροσειράς (Pindus Trail 600km) και εναρκτήριο τμήμα της απόπειρας δημιουργίας του.

Μετά την επίπονη προσπάθεια της 14 μηνης αποκατάστασης του εγκαταλειμμένου αυτού κλάδου του Ε6 διεθνούς μονοπατιού, ολοκληρώσαμε το πρώτο σημαντικό σκέλος της σηματοδότησης, τοποθετόντας αμφίδρομα πινακίδες επιβεβαίωσης & κατεύθυνσης στο ανάπτυγμα της διαδρομής.

*Εκκρεμεί η μελέτη για: επιπλέον πινακίδες υποδοχής σε Βοβούσα, Δίστρατο & Σαμαρίνα καθώς και 4 γεφυρώματα μικρής κλίμακας για τα ασφαλή περάσματα των ρεμάτων και την χρονική επέκταση της επισκέψιμης περιόδου.

Το τμήμα κατεστάθει λειτουργικό, ενώ είχε αρχίσει να δέχεται τους πρώτους επισκέπτες πριν την ολοκλήρωση της σημανσης, γεγονός που ενίσχυσε το ηθικό μας, αλλά και τον ρυθμό προετοιμασίας του μονοπατιού.

Για την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης της πεζοπορικής διαδρομής, εργαστήκαμε συντονισμένα τη χρονική περίοδο Απρίλιος 2017 - Αύγουστος 2018.

Στο διάστημα της παραμονής μας στην περιοχή, συνεργαστήκαμε με δεκάδες εθελοντές από όλη τη χώρα, ντόπιους κάτοικους του Διστράτου, αθλητικούς συλλόγους, και το Δήμο της Κόνιτσας, όπου και προσέφερε τα υλικά σήμανσης που κατευθύνουν πλέον με σαφήνεια τους περιπατητές-αθλητές διασχίσεων και κοσμούν την πανέμορφη διαδρομή!

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φίλους εθελοντές για την προσπάθεια, που κατέβαλαν ώστε να γίνει εφικτή η πεζοπορική διάσχιση της απομονωμένης αυτής περιοχής!

Σημαντικότερο όλων, ευχαριστίες και ευχές για ευημερία στην τοπική κοινωνία και αυτοδιοίκηση για την συνεισφορά τους κατά τη διάρκεια της εθελοντικής προσφοράς.

**Ειδική μνεία για την πολύμηνη συνεισφορά στην αξιότιμη οικογένεια, Γιάννη & Γιώργου Παφίλη από το Δίστρατο Κονίτσης (χώρος εστίασης Η Μπριάζα).