ΔΩΡΕΑ

Διάνοιξη, διαμόρφωση & σηματοδότηση τμήματος ενιαίου μονοπατιού 30,5 χιλιομέτρων / Ε6 - Β. Πίνδος.

 

Τον Ιούλιο του 2018, ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση & σηματοδότηση πεζοπορικού τμήματος 30,5 χιλιομέτρων στα δάση της βόρειας Πίνδου Βοβούσα -Δίστρατο - Σαμαρίνα, μέρος της προτεινόμενης ενιαίας γραμμής διάσχισης ολόκληρης της οροσειράς (Pindus Trail 600km) και εναρκτήριο τμήμα της απόπειρας δημιουργίας του.

Μετά την επίπονη προσπάθεια της 14 μηνης αποκατάστασης του εγκαταλειμμένου αυτού κλάδου του Ε6 διεθνούς μονοπατιού, ολοκληρώσαμε το πρώτο σημαντικό σκέλος της σηματοδότησης, τοποθετόντας αμφίδρομα πινακίδες επιβεβαίωσης & κατεύθυνσης σε όλο το ανάπτυγμα της διαδρομής.

*Εκκρεμούν: επιπλέον πινακίδες υποδοχής σε Σαμαρίνα & Βοβούσα, καθώς και 4 γεφυρώματα μικρής κλίμακας για τα ασφαλή περάσματα των ρεμάτων και την χρονική επέκταση της επισκέψιμης περιόδου.

Το τμήμα κατεστάθει λειτουργικό, ενώ είχε αρχίσει να δέχεται τους πρώτους επισκέπτες πριν την ολοκλήρωση της σημανσης, γεγονός που ενίσχυσε το ηθικό μας, αλλά και τον ρυθμό προετοιμασίας του μονοπατιού.

Για την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης της πεζοπορικής διαδρομής, εργαστήκαμε συντονισμένα τη χρονική περίοδο Απρίλιος 2017 - Αύγουστος 2018.

Στο διάστημα της παραμονής μας στην περιοχή, συνεργαστήκαμε με δεκάδες εθελοντές από όλη τη χώρα, ντόπιους κάτοικους του Διστράτου, αθλητικούς συλλόγους, και το Δήμο της Κόνιτσας, όπου και προσέφερε τα υλικά σήμανσης που κατευθύνουν πλέον με σαφήνεια τους περιπατητές-αθλητές διασχίσεων και κοσμούν την πανέμορφη διαδρομή!

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φίλους εθελοντές για την προσπάθεια, που κατέβαλαν κλαδεύοντας με προσοχή και σκάβοντας μαζί μας στα ερμητικά κλειστά περάσματα της κατάφυτης αυτής περιοχής!

Σημαντικότερο όλων, ευχαριστίες και ευχές για ευημερία στην τοπική κοινωνία και αυτοδιοίκηση για την συνεισφορά τους στο σημαντικό έργο πλήρους αποκατάστασης της απίθανης πεζοπορικής διαδρομής 30,5 χιλιομέτρων.

Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας!

**Ειδική μνεία για την πολύμηνη και δαπανηρή συνεισφορά στην αξιότιμη οικογένεια, Γιάννη & Γιώργου Παφίλη από το Δίστρατο Κονίτσης (χώρος εστίασης ``Η Μπριάζα``).