ΔΩΡΕΑ

Διαμόρφωση τμήματος μονοπατιού Ε6 / Β. Πίνδος - Γομάρα / Διήμερο Εθελοντισμού με Λ.Ο.Π. Πατρών

 

8-10 σεπτεμβρίου 2017

Παρέα με τους μυημένους της Λέσχης Ορεινής Ποδηλασίας Πάτρας.

Η εθελοντική δράση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της προσπάθεια αποκατάστασης εγκαταλειμμένου τμήματος του μονοπατιού Ε6, που διατρέχει την ενότητα της Βόρειας Πίνδου: Βάλια Κάλντα - Βοβούσα - Δίστρατο - Σαμαρίνα 44χλμ.

Το περασμένο τριήμερο είχαμε τη χαρά, αλλά και την τύχη να έχουμε κοντά μας μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα αθλητών, ταγμένη υπέρ της διάνοιξης μονοπατιών, που μας ήρθε από την πόλη της Πάτρας.

Οι ίδιοι διατηρούν έντονη δράση στη συντήρηση και διαμόρφωση εγκαταλειμμένων μονοπατιών της περιοχής τους. Παρακολουθώντας την επίμονη προσπαθεια εξιχνίασης και επανελειτουργίας της διαδρομής, προσφέρθηκαν να βάλουν ένα χερί στις εργασίες αποκατάστασης του Ε6 και πιο συγκεκριμένα, στο απομονωμένο πέρασμα του από τα αιωνόβια μαυρόπευκα και ρόμπολα της Γομάρας.

10 ενεργά μέλη της Λέσχης Ορεινής Ποδηλασίας Πάτρας παρευρέθηκαν στο απομακρυσμένο, πανέμορφο χωριό Δίστρατο του Δήμου Κόνιτσας.

Εργάστηκαν κοντά μας, προσφέροντας το μέγιστο στη διαμόρφωση τμήματος 5 χιλιμέτρων του μονοπατιού, που διατρέχει τις δασωμένες πλαγιές της Γομάρας. Έσκαψαν και κινήθηκαν με ιδιαίτερο ζήλο και τεχνογνωσία κατά μήκος της διαδρομής, αφήνοντας ένα καλοφτιαγμένο ίχνος αναδεικνύοντας έτσι το υπέροχο μονοπάτι, που συνδέει τα 2 χωριά Δίστρατο και Σαμαρίνα.

Η παραμονή τους στο χωριό ήταν κατασκηνωτική, σε οργανωμένο χώρο εντός του οικισμού, υπό την παραχώρηση του Προέδρου και του Αντιδημάρχου Κονίτσης. Στο εθελοντικό διήμερο, όπως και σε προηγούμενες δράσεις, το παρών έδωσαν και πάλι οι λιγοστοί νεαροί κάτοικοι του Διστράτου, ενισχύοντας στο μέγιστο τη δυναμική και το ηθικό της ομάδας.

Την πλήρη διατροφική υποστήριξη του διημέρου ανέλαβε το κεντρικό κατάστημα εστίασης ``Η Μπριάζα`` της οικογένειας Παφίλη,  όπου και τους ευχαριστούμε θερμά για άλλη μια φορά!

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους φίλους εθελοντές από τη Πάτρα για το μακρύ ταξίδι και την υποστήριξη!