ΔΩΡΕΑ

Συντήρηση εγκαταλελειμμένου τμήματος του Ε6 / Β. Πίνδος - Γομάρα / Διήμερο Εθελοντισμού με Λ.Ο.Π. Πατρών

 

Διήμερο εθελοντικής προσφοράς 8-10 Σεπτεμβρίου 2017 με τη Λέσχη Ορεινής Ποδηλασίας Πάτρας.

Η εθελοντική δράση πραγματοποιήθηκε κατά τη περίοδο προετοιμασίας εγκαταλελειμμένου τμήματος του μονοπατιού Ε6, που διατρέχει δασική έκταση στην ενότητα της Βόρειας Πίνδου συνδέοντας τη Βάλια Κάλντα με τη Βοβούσα, το Δίστρατο και τη Σαμαρίνα, συνολικού μήκους 44χλμ.

Είχαμε τη χαρά για λίγες μέρες να έχουμε κοντά μας μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα αθλητών, ταγμένη υπέρ της συντήρησης μονοπατιών, που έφτασε στο Δίστρατο Κόνιτσας από την πόλη της Πάτρας.

Τα μέλη της ποδηλατικής λέσχης Πάτρας, διατηρούν το ρυθμό συντηρώντας τα εγκαταλειμμένα μονοπάτια της περιοχής τους εξυπηρετώντας το σύνολο. Στηρίζοντας την προσπαθεια εξιχνίασης και καθαρισμού της άγνωστης μέχρι πρόσφατα διαδρομής, προσφέρθηκαν να συνδράμουν στις εργασίες αποκατάστασης μικρού τμήματος του εγκαταλειμμένου Ε6 και πιο συγκεκριμένα, στο απομονωμένο πέρασμα του από τα αιωνόβια ρόμπολα και τα μαυρόπευκα της Γομάρας.

Εργαστήκαμε για την προετοιμασία τμήματος του μονοπατιού μήκους 2 χλμ, που εντοπίζεται στις δασωμένες πλαγιές του βουνού. Η ομάδα καθάρισε το υπόστρωμα του μονοπατιού με προσοχή, αφήνοντας ένα σαφές ίχνος με το ελάχιστο αποτύμωμα.

Η παραμονή τους στο χωριό ήταν κατασκηνωτική σε οργανωμένο χώρο εντός του οικισμού, υπό την παραχώρηση των τοπικών αρχών. Στο εθελοντικό διήμερο, όπως και σε προηγούμενες δράσεις, το παρών έδωσαν και πάλι οι νεαροί κάτοικοι του Διστράτου, ενισχύοντας τη δυναμική και το ηθικό της παρέας.

Την πλήρη διατροφική υποστήριξη του διημέρου ανέλαβε το κεντρικό κατάστημα εστίασης "Η Μπριάζα" της οικογένειας Παφίλη,  όπου και τους ευχαριστούμε θερμά για ακόμη μια φορά!

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους φίλους εθελοντές από τη Πάτρα για το μακρύ ταξίδι και την υποστήριξη!