ΔΩΡΕΑ

Δρούμε συστηματικά εξερευνώντας τα βουνά και τον πολιτισμό της μοναδικής αυτής οροσειράς από το 2013 με αστείρευτο μεράκι. Οι ενδελεχείς έρευνες, μας απέδωσαν την εξιχνίαση ξεχασμένων ορεινών διαδρομών διαβίωσης, αποτυπώνοντας έτσι έναν ανεξάντλητο ιστό υφιστάμενων, αλλά και αχαρτογράφητων μονοπατιών ιστορικής σημασίας και υψηλής αισθητικής αξίας προς αποκατάσταση.

Έχοντας ως κύριο στόχο την σύνθεση και δημιουργία ενός καλοσχεδιασμένου και ωφέλιμου πεζοπορικού δικτύου, αλλά και την οργάνωση δομών φιλοξενίας και λοιπών παροχών στα μεγαλοπρεπή βουνά της Πίνδου, προχωρούμε.

Η ομάδα μας ενεργεί εθελούσια, αναλαμβάνοντας την ανεύρεση, καθαρισμούς και σηματοδοτήσεις εγκαταλειμμένων μονοπατιών αποκαθιστώντας σταδιακά τα ημερήσια πεζοπορικά τμήματα, που συνθέτουν την ενιαία γραμμή διάσχισης της Πίνδου 600 χιλιομέτρων ή βρίσκονται σε εγγύτητα με αυτήν.

Συντονίζουμε και επικοινωνούμε το έργο μας μέσα από αυτοχρηματοδοτούμενες και χορηγούμενες δράσεις, ενώ κατά καιρούς προσκαλούμε εθελοντισμό και λοιπές ομαδικές εξορμήσεις με σκοπό τη διάδοση της προσπάθειας, την μύηση των συμμετεχόντων, αλλά και την εκπαίδευση τους.