ΔΩΡΕΑ

Λευτέρης Τσουρής

Ο Λευτέρης Τσουρής γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1983 στην Ήπειρο και πιο συγκεκριμένα στην πόλη των Ιωαννίνων. Έπειτα έζησε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Με γονείς αρχαιολόγους, περιπλανήθηκε ως παιδί σε κάστρα, αρχαιολογικούς χώρους και άγνωστες πτυχές της Ελληνικής υπαίθρου. Σπουδάζοντας Γεωγραφία και ταξιδεύοντας σε ολόκληρη τη χώρα, απέκτησε την αντίληψή, πως οι μικροί ορεινοί τόποι και οι παραδοσιακοί τους τρόποι, αποτελούν μια μοναδική πηγή βιώσιμων και ήπιων προς το περιβάλλον πρακτικών, που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας σήμερα.

Το 2009 ως μεταπτυχιακός ερευνητής, ίδρυσε την Geopsis, μια από τις ελληνικές εκδοτικές εταιρίες με αντικείμενο την διάδοση της πεζοπορίας και την έγκυρη καταγραφή υποδομών απόδρασης & αναψυχής στη φύση.
Έκτοτε αφιερώθηκε στην παραγωγή βιβλίων, χαρτών, ψηφιακών χαρτών και μικρών εφαρμογών με στόχο την ανάδειξη ξεχασμένων ορεινών (και όχι μόνο) περιοχών με ιστορική και αισθητική αξία και ιδιαίτερο πεζοπορικό/ορειβατικό ενδιαφέρον.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

2001-2005: Πτυχίο Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
2005-2007: Μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Πολιτισμική Πληροφορική.
2018: 6μηνη εκπαίδευση στην φωτογραφική γλώσσα και αποτύπωση, Πανεπιστήμιο του Γκαίτεμποργκ.
2012-2019: Συνεχής, διά βίου εκπαίδευση σε διάφορα θέματα, μέσω Online μαθημάτων σε πανεπιστήμια.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Ο Λευτέρης είναι κατ`επάγγελμα χαρτογράφος, φωτογράφος, συγγραφέας και πεζοπόρος/ορειβάτης, με ιδιαίτερες γνώσεις και αγάπη για την Πίνδο.

2005-2009: Μεταπτυχιακός και προ-διδακτορικός ερευνητής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
2009: ως σήμερα Χαρτογράφος και project manager στην Geopsis