ΔΩΡΕΑ

2ήμερο εθελοντισμού> καθαρισμός & σήμανση τμήματος μονοπατιού 3 χλμ / Δομνίστα Ευρυτανίας

Το διήμερο 8-10 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε εθελοντική δράση καθαρισμού & σήμανσης δασικού μονοπατιού στη πανέμορφη Δομνίστα της νότιας Ευρυτανίας!

Αποτέλεσμα κοινού σχεδιασμού και οργάνωσης, ζήσαμε ένα ξεχωριστό Σαββατοκύριακο σε φθινοπωρινό τοπίο, αποκαθιστώντας πλήρως τμήμα της δασικής, πεζοπορικής διαδρομής που οδηγεί από τη Δομνίστα στην Κρύα Βρύση και από κει ψηλότερα στο Δεντρούλι.

Μοναδικές στιγμές ευεξίας παρέα με τους ρομαντικούς, πιστούς οπαδούς της διατήρησης των μονοπατιών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα καταβάλλοντας τη μέγιστη προσπάθεια σκάβοντας και κλαδεύοντας το ξεχωριστό, μα εγκαταλειμμένο αυτό μονοπάτι επιβίωσης των προγόνων μας!

Το εθελοντικό διήμερο διοργανώθηκε με σκοπό την ενίσχυση της δημιουργίας του ενιαίου μονοπατιού της Πίνδου, έπειτα από φιλική πρόσκληση των Φιλοπροοδευτικών Συλλόγων της περιοχής, Δομνίστας & Τσεκλείστας, και με την έμπρακτη υποστήριξη δεκάδων επαγγελματιών και απλών κατοίκων!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες εθελοντές από καρδιάς για την ανταπόκριση και το υπέροχο πνεύμα συνεργασίας που ανέπτυξαν κατά τη διάρκεια των εργασιών, αλλά και την καλή παρέα στα λιγοστά, αλλά ευχάριστα διαλείμματα.

Τους ευχαριστούμε θερμά για την άρτια υποστήριξη της δράσης του διημέρου, μα πάνω απ` όλα θα θέλαμε να εκδηλώσουμε την ευγνωμοσύνη μας στους παραγωγούς και τις τοπικές επιχειρήσεις που στήριξαν με χαρά την προσπάθεια προσφέροντας ο καθένας απ` τη μεριά του, ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό!

Ειδική μνεία λοιπόν σε όλους τους παρακάτω κυρίους/ες και ευχόμαστε αυτό το μονοπάτι να τους ανταμείψει σύντομα για την καλή τους πρόθεση, είναι το ελάχιστο, που θα έπρεπε να τους δωθεί ως αντάλλαγμα!

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΔΙΗΜΕΡΟΥ:

Δομνίστα => Ξενώνας Ελατόδασος (οικ. Παπαδημητρίου), Ταβέρνες ο ΜέτοικοςΔημ. Παναγοδήμος & ο Ανδρέας, Ανδ. Γιάτσος.

Καρπενήσι => Αρτοποιείο Γ. Σφήκας & Βας Ο.Ε.

Αγρίνιο =>super market Σκλαβενίτης, αρτοποιείο Αφοί Ντρέλλια, μελισσοκομείο Χρήστος Μαντής, γαλακτοτυροκομικά προϊόντα Παπαθανασίου ΑΒΕΕ, τυροκομείο Αφοί Κατεφίδη, Παραγωγή & τυποποίηση ελιάς Αμάλθεια, κρασιά Κτήμα Τσαρούχη, ξηροί καρποί Γρηγόρης Κεκέλος.