ΔΩΡΕΑ

Σταυρούλα Παγώνη

 

Γεννήθηκα στις 26/06/1986 στα Ιωάννινα.

Έζησα στο Σκαρπάρι των Τζουμέρκων μέχρι 5 ετών και έπειτα στην Αθήνα.

Από νεαρή ηλικία υπήρξα δραστήρια, αφιερώνοντας τον ελεύθερο μου χρόνο στον αθλητισμό, τις τέχνες και την κοινωνική προσφορά. Η πορεία μου ως αθλήτρια του βόλεϊ και ο εθελοντισμός με καθοδήγησαν στο ρεύμα της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης.

Συμμετείχα σε δράσεις εθελοντισμού με αντικείμενο τη νοσηλεία, το μεταναστευτικό, το περιβάλλον και άλλες εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

Σπούδασα διοίκηση επιχειρήσεων και ψυχολογία, ολοκληρώνοντας την πτυχιακή μου εργασία με τίτλο "η επίδραση της φύσης στη ψυχολογία του ανθρώπου".

Το 2017 άφησα την πρωτεύουσα για να βρεθώ πίσω στην Ήπειρο, έχοντας στόχο τη παραμονή και την επαγγελματική ενασχόληση στην ύπαιθρο.

Το 2016-2017 συμμετείχα στο εθελοντικό πρόγραμμα αποκατάστασης δασικών μονοπατιών παραμένοντας στη Βόρεια Πίνδο, ενώ παράλληλα ακολούθησα νέο κύκλο επιμόρφωσης στο χώρο των υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής.

Το 2018 ξεκίνησα να εργάζομαι δίπλα στο σύντροφο μου Αποστόλη, παρέχοντας υπηρεσίες στο συντονισμό πεζοπορικών προγραμμάτων, για το γραφείο ορεινών περιηγήσεων που διατηρούμε από κοινού και προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο όραμα ανάκαμψης της υπαίθρου, ως μέλος της Γης της Πίνδου - Terra Pindus.

 

ΣΠΟΥΔΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

2003-2007: Πτυχίο «Διοίκησης και Οικονομίας»

2008-2012: Πτυχίο Ψυχολογίας (B. A.) Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος Deree College, Αθήνα.

Τίτλος πτυχιακής εργασίας: Οικοψυχολογία, η φύση στην “υπηρεσία” της ψυχολογίας.

Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Οικοψυχολογίας με έδρα το Neuchatel της Ελβετίας.

2012-2013: Εκπαίδευση σε μεθόδους εξειδικευμένης παρέμβασης (σύστημα επικοινωνίας PECS, πρόγραμμα TEACCH, νοηματικό σύστημα MAKATON) Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

2018: Εκπαίδευση στην μέθοδο THETA HEALING

-ΒASIC DNA

-ADVANCED DNA

-PLAΝTS (αφύπνιση εσωτερικής ισορροπίας με την φύση)

- YOU AND THE EARTH

 Μέλος του ThetaHealing Institute of Knowledge in Bigfork, Montana.

2018: Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών / 12ώρη εκπαίδευση / Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

2018-2019: Eκπαίδευση στην Εφαρμοσμένη Οικοψυχολογία / Oικο-συντονιστής της σχέσης με τη φύση.  

2019-2020: Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης / Εμψυχωτής Υπαίθριων Τουριστικών Δραστηριοτήτων Αναψυχής (διάρκειας 420 ωρών και 16ECVT), Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.