ΔΩΡΕΑ

Σταυρούλα Παγώνη

 

   Η Σταυρούλα Παγώνη γεννήθηκε στις 26/06/1986 στην πόλη των Ιωαννίνων.

 Τα πρώτα της χρόνια τα έζησε στο Σκαρπάρι των Τζουμέρκων, ενώ σε ηλικία 5 ετών μετακόμισε με την οικογένεια της στην Αθήνα.

Από νεαρή ηλικία υπήρξε δραστήρια, αφιερώνοντας τον ελεύθερο της χρόνο στη φύση, τον αθλητισμό, τις τέχνες και την κοινωνική προσφορά. Η πορεία της ως αθλήτρια του βόλεϊ και η ενασχόληση με τα καλλιτεχνικά την συντρόφευσαν μέχρι και τα φοιτητικά χρόνια, ανακαλύπτοντας έτσι την δημιουργικότητα της και το πνεύμα της συλλογικότητας.

 Έχει συμμετάσχει σε δράσεις εθελοντισμού με αντικείμενο τη νοσηλεία, το μεταναστευτικό, το περιβάλλον και άλλες εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

Ακολούθησε σπουδές με αντικείμενο την ψυχολογία, ολοκληρώνοντας την πτυχιακή της εργασία με τίτλο "η επίδραση της φύσης στη ψυχολογία του ανθρώπου (οικοψυχολογία)". Το 2017 άφησε την πρωτεύουσα για να βρεθεί πίσω στην Ήπειρο, έχοντας στόχο τη παραμονή και την επαγγελματική ενασχόληση στην ύπαιθρο.

Το 2016-2017 συμμετείχε στο εθελοντικό πρόγραμμα συντήρησης & ανάδειξης δασικών μονοπατιών στη βόρεια Πίνδο.  Παράλληλα ξεκίνησε να εργάζεται δίπλα στο σύντροφο της παρέχοντας υπηρεσίες  συντονισμού πεζοπορικών προγραμμάτων, για το γραφείο ορεινών περιηγήσεων που διατηρούν πλέον από κοινού.

Το 2019 ακολούθησε σεμινάριο επιμόρφωσης υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής, όπου έγινε το αντικείμενο εργασίας της, εφαρμόζοντας πρακτικές ψυχανάλυσης ατόμου, στο φυσικό του περιβάλλον. 

Σύζυγος και μητέρα πλέον ενός ανήλικου κοριτσιού κατοικεί εποχικά  στα όμορφα Θεοδώριανα των κεντρικών Τζουμέρκων, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο του εναλλακτικού τουρισμού.

Από το 2018 προσφέρει τις υπηρεσίες της ως ιδρυτικό μέλος της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης Terra Pindus αναλαμβάνοντας ενεργό δράση.

ΣΠΟΥΔΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

2003-2007: Πτυχίο «Διοίκησης και Οικονομίας»

2008-2012: Πτυχίο Ψυχολογίας (B. A.) Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος Deree College, Αθήνα.

Τίτλος πτυχιακής εργασίας: Οικοψυχολογία, η φύση στην “υπηρεσία” της ψυχολογίας.

Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Οικοψυχολογίας με έδρα το Neuchatel της Ελβετίας.

2012-2013: Εκπαίδευση σε μεθόδους εξειδικευμένης παρέμβασης (σύστημα επικοινωνίας PECS, πρόγραμμα TEACCH, νοηματικό σύστημα MAKATON) Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

2018: Εκπαίδευση στην μέθοδο THETA HEALING

-ΒASIC DNA

-ADVANCED DNA

-PLAΝTS (αφύπνιση εσωτερικής ισορροπίας με την φύση)

- YOU AND THE EARTH

 Μέλος του ThetaHealing Institute of Knowledge in Bigfork, Montana.

2018: Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών / 12ώρη εκπαίδευση / Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

2018-2019: Eκπαίδευση στην Εφαρμοσμένη Οικοψυχολογία / Oικο-συντονιστής της σχέσης με τη φύση.  

2019-2020: Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης / Εμψυχωτής Υπαίθριων Τουριστικών Δραστηριοτήτων Αναψυχής (διάρκειας 420 ωρών και 16ECVT), Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.