ΔΩΡΕΑ

Σταυρούλα Παγώνη

   Η Σταυρούλα Παγώνη γεννήθηκε στις 26/06/1986 στην πόλη των Ιωαννίνων. Έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στο Σκαρπάρι του δήμου κεντρικών Τζουμέρκων, ενώ αργότερα σε ηλικία 5 ετών βρέθηκε με την οικογένεια της στην Αθήνα όπου μεγάλωσε και σπούδασε.

Από νεαρή ηλικία υπήρξε αρκετά δραστήρια, αφιερώνοντας τον ελεύθερο της χρόνο στον αθλητισμό, τις τέχνες και την κοινωνική προσφορά. Η πορεία της ως αθλήτρια του βόλεϋ και η έντονη καλλιτεχνική ενασχόληση την συντρόφευσαν μέχρι και τα φοιτητικά χρόνια, ανακαλύπτωντας έτσι την δημιουργικότητα της και την έννοια της συλλογικής προσπάθειας.

 Έχοντας συμμετάσχει ενεργά σε ποικίλες δράσεις εθελοντισμού (Νοσηλεία, μεταναστευτικό, περιβάλλον) και διαδραστικά προγράμματα κοινωνικού περιεχομένου, ανέπτυξε την αίσθηση της ατομικής ευθύνης και τάχτηκε από νωρίς υπέρ της προστασίας του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Ακολούθησε πολυετή σειρά σπουδών με κύριο αντικείμενο εκπαίδευσης τον τομέα της ψυχολογίας. Το 2013 ολοκληρώνει τον βασικό κύκλο σπουδών και συμμετάσχει σε θεραπευτικά προγράμματα οικοψυχολογίας, στοχεύοντας στην εκμάθηση και εφαρμογή πρακτικών επίδρασης της φύσης στον σύγχρονο άνθρωπο.

Το 2016 άφησε την πρωτεύουσα για να βρεθεί πίσω στην Ήπειρο, έχοντας προετοιμάσει το έδαφος για την παραμονή και την επαγγελματική της ενασχόληση στην ύπαιθρο.

Το 2016-2017 συμμετείχε στο 2ετές εθελοντικό πρόγραμμα συντήρησης & ανάδειξης εγκαταλλειμένων μονοπατιών διαβίωσης στη βόρεια Πίνδο, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να εργάζεται δίπλα στον σύντροφο της ως υπεύθυνη επικοινωνίας και οργάνωσης πολυήμερων πεζοπορικών και θεματικών περιηγήσεων στην οροσειρά.

Στα αδιάκοπα ταξίδια σε βουνά και χωριά της Πίνδου, γνώρισε ταχύρυθμα τους κώδικες της ορεινής διαβίωσης και εκπαιδεύτηκε μέσα από την συχνή ενασχόληση με τις υπαίθριες δραστηριότητες αναψυχής και τον εθελοντισμό.

Το 2017-2019 ακολούθησε σχολές και σεμινάρια γύρω από το νέο αντικείμενο εργασίας της, εμπλουτίζοντας την δράση της επιχείρησης, εφαρμόζοντας πρακτικές ψυχοθεραπείας και γνωριμίας του ανθρώπου με το φυσικό του περιβάλλον. 

Σύζυγος και μητέρα ενός ανήλικου κοριτσιού κατοικεί στα όμορφα Θεοδώριανα των κεντρικών Τζουμέρκων και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο του εναλλακτικού τουρισμού.

Παράλληλα από το 2018 προσφέρει τις υπηρεσίες της ως ενεργό μέλος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής επιχείρησης Terra Pindus αναλαμβάνοντας ποικίλους διεκπεραιωτικούς ρόλους της εταιρίας και ενεργό δράση στις έρευνες της ομάδας.

ΣΠΟΥΔΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

2003-2007: Πτυχίο «Διοίκησης και Οικονομίας»

2008-2012: Πτυχίο Ψυχολογίας (B. A.) Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος Deree College, Αθήνα.

Τίτλος πτυχιακής εργασίας: Οικοψυχολογία, η φύση στην “υπηρεσία” της ψυχολογίας.

Μελος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Οικοψυχολογίας με έδρα το Neuchatel της Ελβετίας.

2012-2013: Εκπαίδευση σε μεθόδους εξειδικευμένης παρέμβασης (σύστημα επικοινωνίας PECS, πρόγραμμα TEACCH, νοηματικό σύστημα MAKATON) Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

2018: Εκπαίδευση στην μέθοδο THETA HEALING

-ΒASIC DNA

-ADVANCED DNA

-PLAΝTS (αφύπνηση εσωτερικής ισορροπίας με την φύση)

- YOU AND THE EARTH

 Μέλος του ThetaHealing Institute of Knowledge in Bigfork, Montana.

2018: Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών / 12ώρη εκπαίδευση / Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

2018-2019: Eκπαίδευση στην Εφαρμοσμένη Οικοψυχολογία / Oικο-συντονιστής της σχέσης με τη φύση.  

2019-2020: Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης / Εμψυχωτής Υπαίθριων Τουριστικών Δραστηριοτήτων Αναψυχής (διάρκειας 420 ωρών και 16ECVT), Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.