Χρήστος Μάρτζος

 Χρήστος Μάρτζος γεννήθηκε στις 19/9/1970, έζησε, μεγάλωσε και σπούδασε στην πόλη της Θεσσαλονίκης. 

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του 88`-92` στη Διοίκηση Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων με εξειδίκευση στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού , στόχευσε και μετοίκησε στην Μ.Βρετανία. Εκεί έζησε κι εργάστηκε σε διάφορες τοποθεσίες  όπου κι ανέλαβε διοικητικά πόστα σε διακεκριμένες τουριστικές επιχειρήσεις όπως το Rembrandt στo Knightsbridge, το Woodlands Park Hotel στο Cobham, γενικος διευθυντης του ιδιωτικού νησιού Raven`s Ait island στο Kingston όπου έζησε για τέσσερα χρόνια σε ένα ποταμόπλοιο.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2004, μαζί με την Αγγλίδα σύζυγο του Clare με σκοπό να επιχειρήσουν επαγγελματικά στο Πήλιο. Εκεί ανακάλυψαν  το ξεχασμένο ξενοδοχείο "The Lost Unicorn" στην κεντρική πλατεία της Τσαγκαράδας το οποίο κι αγόρασαν. Δίνοντας τον δικό τους χαρακτήρα στο άψυχο κτήριο, διαμόρφωσαν έναν υπέροχο χώρο φιλοξενίας και αναψυχής όπου ζούν κι εργάζονται μέχρι σήμερα.

Ο Χρήστος είχε από νεαρή ηλικία πάθος με τις δραστηριότητες στην φύση και γενικότερα με τον αθλητισμό.  Ζώντας τα τελευταία 15 χρόνια στο βουνό και ως πιστός φίλος της πεζοπορίας ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά και την ανάδειξη του τόπου,  τον καθαρισμό και την σήμασνη μονοπατιών καθώς και δεκάδες άλλες δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Έπειτα από χρόνια προσφοράς στην ευρύτερη περιοχή του ανατολικού Πηλίου και αρκετές εθελοντικές δράσεις στα βουνά της Πίνδου ανέλαβε πιό ενεργό δράση υπέρ της διάσωσης της ορεινής υπαίθρου και των παραδόσεων της.

 Πλέον δραστηριοποιείται προσφέροντας τις υπηρεσίες του, ακολουθώντας παράλληλη δράση μέσω της συμμετοχής του στην TERRA Pindus.