Γιώργος Πουλής

Ο Γιώργος Πουλής μεγάλωσε σε ένα πευκόφυτο προάστιο της Αθήνας, γεγονός που αποδείχθηκε καθοριστικό για τις μετέπειτα επιλογές ζωής του. Σπούδασε στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ’ όπου έλαβε και το μεταπττυχιακό του δίπλωμα στη Δασική Βοτανική – Γεωβοτανική.

Το «μικρόβιο» για τα βουνά και τον ορεινό χώρο γενικότερα μπήκε νωρίς, μετά την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο, στο πρώτο έτος σπουδών. Από τότε προσπαθεί συνεχώς να μην μένει καιρό μακριά του, τόσο επαγγελματικά όσο και στον ελεύθερο χρόνο του, όπου και κάνει ορειβασία, αναρρίχηση, ορεινό τρέξιμο, φωτογραφίζει τα πολύχρωμα στολίδια της ορεινής χλωρίδας ή απλώς απολαμβάνει την θέα από και προς τις βουνοκορφές.

Εργάστηκε ως βοτανικός ξεναγός στον Βοτανικό Κήπο Ι. & Αλ. Διομήδους στην Αθήνα και ως επιστήμονας με ειδίκευση στη βλάστηση στο Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων – Υγροτόπων (Θεσσαλονίκη) στις θεματικές περιοχές της διατήρησης της φύσης, της διαχείρισης οικοσυστημάτων και της περιβαλλοντικής τεκμηρίωσης, συμμετέχοντας σε έργα με εθνική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση (ΕΠΠΕΡΑΑ, LIFE, INTERREG, EEA και HORIZON 2020) με πεδίο εφαρμογής σε παράκτια, λιμναία, ποτάμια, δασικά και αλπικά οικοσυστήματα. Η συμμετοχή στο έργο της οργάνωσης και της συγγραφής του πληροφοριακού υλικού για το Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου ήταν μία από τις πιο ταιριαστές επαγγελματικές δραστηριότητες.

Σήμερα, εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας με έδρα την Αθήνα, εκπονώντας δασικές και περιβαλλοντικές μελέτες για τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα με πεδίο δράσης σε όλη την χώρα. Τα τελευταία χρόνια έχει εμπλακεί σε μελέτες ανάπτυξης πεζοπορικών δικτύων σε πολλές (και κυρίως ορεινές) περιοχές της Ελλάδας (Ξάνθη, Πήλιο, Λευκά Όρη, Δίρφυς, Αμοργός), καταγραφής ορεινών υγροτόπων (λεκάνες Αώου, Νέστου, Αξιού) καθώς και σε έργα ανάδειξης της πολιτισμικής και περιβαλλοντικής αλληλεπίδρασης του ορεινού χώρου (Γράμμος).