ΔΩΡΕΑ

Στα χαμένα ίχνη μιας αρχαίας διαδρομης "Μυλογόζι - Καρακονήσι"

Την περασμένη εβδομάδα βρεθήκαμε στα στενά του Αχελώου κάτω από το Μυλογόζι με σκοπό την αναζήτηση του τελευταίου σκέλους της διαδρομής, που εκκρεμεί για την πεζοπορική επανασύνδεση του Μυρόφυλλου Τρικαλων και της Καλή Κώμης Καρδίτσας. 
Εδώ μέσα όσο απίθανο κι αν φαίνεται στις μέρες μας, κατά την βυζαντινή περίοδο, περνούσαν καραβάνια ακολουθώντας την Αμβρακία οδό, που συνέδεε το Δεσποτάτο της Άρτας με την Θεσσαλία.
Όμορφο τοπίο, επιβλητικό με την βοή του νερού να σου παίρνει τον νου και το αίσθημα της απομόνωσης να σε κατακλύζει ανάμεσα στις απότομες βουνοπλαγιές της Κοκκινόλακκας και του Χατζή!
Έπειτα από αλλεπάλληλες προσπάθειες για τον εντοπισμό του χαμένου μονοπατιού με την βοήθεια των ντόπιων μέχρι σήμερα ανοίξαμε προς επιβεβαίωση, προσημαίνοντας περίπου το 80% του συνολικού αναπτύγματος ξεκινώντας την απόπειρα από τα δυό χωριά, Καλή Κώμη και Μυρόφυλλο.
Έχουμε φτάσει στο επίμαχο σημείο δυτικά του Καρακονησίου, καθώς ελπίζουμε πως η διαδρομή αναπτύσσεται εξ` ολοκλήρου από μονοπάτι, μέσω της αρχαίας γέφυρας, που στέκει ακόμη όρθια στον ποταμό Αρέντα και η ολοκλήρωση θα μπορουσε να είναι καθοριστικής σημασίας για την σύνδεση της Αργιθέας με το Χατζή και τα Τζουμέρκα βορειότερα. 
Η κατάφυτη απόκρημνη κοιλάδα στα στενά του Αχελώου είναι από τα πιό δύσβατα σημεία εξερεύνησης της διαδρομής διάσχισης της Πίνδου γι αυτό επιχειρούμε χειμώνα με φυλλόπτωση, ενώ παραμένει απο τα ελάχιστα τμήματα που εκκρεμούν στον εντοπισμό για την χάραξη του Pindus Trail από τους Δελφούς μέχρι και τον Γράμο.
Το επόμενο διάστημα καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ακολουθήσει επανάληψη.