ΔΩΡΕΑ

Δράση εθελοντισμού με το Γραφείο Περιβάλλοντος ΠΑΜΑΚ στα Θεοδώριανα

Ευχές για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Βουνού. Καθήκον μας να προασπιζόμαστε την αιώνια κληρονομιά, και να συμβάλλουμε όσο μπορούμε ο καθένας από το μετερίζι του.
 
Η σημερινή ηλιόλουστη ημέρα μας βρίσκει στα Τζουμέρκα στο καταφύγιο του Σταυρού των Θεοδωριάνων, όπου μετά από ένα τριήμερο απείρου κάλλους με εθελοντισμό, καλή παρέα και λίγο χιονάκι έφτασε η ώρα του απολογισμού.
 
Την Παρασκευή 08/12 εθελοντές της Περιβαλλοντικής Ομάδας του πανεπιστήμιου Μακεδονίας, καθώς και μερικοί φίλοι-υποστηρικτές του μονοπατιού κατέφτασαν στο καταφύγιο όπου και φιλοξενηθήκαμε.
 
Αφού παρουσιάστηκε και αναλύθηκε ο σχεδιασμός υλοποίησης και βιωσιμότητας του Pindus Trail, την επομένη ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης του μονοπατιού που συνδέει το καταφύγιο με το χωριό (Θεοδώριανα) σε ανάπτυγμα 3χλμ και παράλληλες εργασίες στο καταφύγιο.
 
Χάρη στους νοτιάδες και τις ήπιες για την εποχή συνθήκες, όλοι είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το φυσικό πλούτο της περιοχής και να περπατήσουμε στο μονοπάτι που είχε επανέλθει σε καλή βατότητα το 2019 μετά από αντίστοιχη δράση.
 
Τελικά η Κυριακή ήταν ημέρα χαράς και αποσυμπίεσης πριν την επιστροφή στις πόλεις για τους περισσότερους, ενώ δεν έλειψαν και μερικές βελτιώσεις, από ολιγομελή ομάδα, στην βατότητα του νότιου σκέλους της διαδρομής καταφύγιο Σταυρού - Κορυφή (Καπρό).
 
Ευχαριστούμε το Καταφύγιο Σταυρού Θεοδωριάνων για την ζεστή φιλοξενία, όπως και το Γραφείο Περιβάλλοντος ΠΑΜΑΚ και τους φοιτητές της περιβαλλοντικής ομάδας του Πα.Μακ. για τη συμβολή τους στον αγώνα διατήρησης των μονοπατιών της Πίνδου και της προστασίας των βουνών μας