ΔΩΡΕΑ

Εντοπισμός & διάνοιξη του τμήματος > Μυρόφυλλο - Γλύστρα - Κορυφή (Καπρό) / Χατζή

Με επιφύλαξη για το μέλλον των βουνών και την δική μας πορεία θέλει κουράγιο για να ευχηθούμε καλό μήνα, όπως συνηθίζεται.
Μπροστά στα άσχημα που συμβαίνουν, στην απειλή καταπάτησης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος της Πίνδου και όλης της χώρας με πρόσχημα την πράσινη ενεργεια και βιτρίνα τον τουρισμό, η ελπίδα όσο δύσκολο κι αν είναι θα πρέπει να παραμένει ζωντανή και ο αγώνας στον παλμό.
 
Είναι σκληρό κι άδικο να θυσιάζονται τα βουνά μαζί με τις ανυποψιάστες μικρές κοινωνίες έτσι απροκάλυπτα και να μένουμε θεατές στη διάσπαση του τελευταίου πρακτικού τρόπου διαβίωσης του ανθρώπου στην ορεινή φύση.
 
Βιομηχανική μονοκαλλιέργια και η ρεκλάμα απαίδευτων ανθρώπων το μεγάλο κρίμα του αιώνα..
Σε ένα παράλληλο σύμπαν, σε αυτό της βαθιάς αναζήτησης περί βιωσιμότητας, της διερεύνησης και της προσφοράς στο σύνολο, το καλό νέο είναι πως αρκετές σημαντικές διαδρομές, μονοπάτια με βαριά ιστορία επανέρχονται να μας υπενθυμίσουν το πείσμα, την υπομονή και την λεβεντιά ενός λαού που ξεχάσαμε.
Την ταυτότητα μας δηλαδή.
 
Για να μην κουράζουμε ενημερώνουμε πως εκτός απο τα διάσπαρτα τμηματα που ανοίγονται σταδιακά στις ενότητες των Αγράφων, της βόρειας Πίνδου, των Αθαμανικών βουνών και της Ρούμελης για τις οποίες θα ακολουθήσουν ενηνερώσεις, μια ακόμη καθοριστική διάνοιξη πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα ξετυλίγοντας το κουβάρι μέσα στην πυκνή βλάστηση Ν.Δ. του όρους Χατζή για την σύνδεση του Μυρόφυλλου με την Γλύστρα (Καβαλιώρα) και την Κορυφή (Καπρό) Τρικάλων.
 
Το παλιό μονοπάτι που συνέδεε το Μυρόφυλλο με το Σέλωμα και την Γλύστρα εντοπίστηκε και προχωρήσαμε με μια πρώτη διάνοιξη και προσήμανση.
Υπολογίζουμε σύντομα να γίνει η επανάληψη για την αποκατάσταση και την προώθηση του.
Προσεχώς όλες οι απαραίτητες πληροφορίες στον ιστότοπο του Pindus Trail.
 
*Για όποιον ενδιαφερεται από σήμερα 1 μεχρι τις 11/8 θα βρισκόμαστε με λιγοστούς εθελοντές στα Άγραφα για καθαρισμούς και προσημάνσεις στη σύνθεση της διαδρομής του Pindus trail.
Από τις 14/8 μέχρι 20 στο καταφύγιο Σταυρού Θεοδωριάνων για βελτιώσεις σε Τζουμέρκα και Χατζή και 22 με 30/8 στα νότια της Ευρυτανίας για διανοίξεις-βελτιώσεις σε Ροσκά, Καστανούλα, Σκοπιά και Κοντίβα.