ΔΩΡΕΑ

Pindus Trail - Άγραφα > Καρβασαράς - Ανηφόρα - Επινιανά

Λίγες εικόνες από το εμβληματικό μονοπάτι της Ανηφόρας στα Άγραφα και την σύνθεση της διαδρομής από τον Καρβασαρά ως τα Επινιανά.
Ήταν και παραμένει ο σύντομος τρόπος πεζοπορικής διέλευσης από τον συνοικισμό του Καρβασαρά για το κεφαλοχώρι Επινιανά και χιλιοπερπατήθηκε στο παρελθόν συντελώντας στην διαβίωση των σκληροτράχηλων κατοίκων των Αγράφων!
 
Από αυτό το μονοπάτι γινόταν όλες οι μετακινήσεις πριν την διάνοιξη του δρόμου την δεκαετία του 80`.
Από εδώ το αγώι για τις βασικες ανάγκες της απομονωμένης κοινότητας, από εδώ οι μαθητές κινούσαν για να μάθουν γράμματα και άλλα πολλά που σήμερα φαντάζουν αδιανόητα.
 
Διατηρώντας τη μνήμη του και για πεζοπορική πλέον χρήση, το κλαδέψαμε σε 2 χρόνους το 2019 & 21 και απέκτησε αμφίδρομη προσήμανση για την αποσαφήνιση της διαδρομής από την γέφυρα του Καρβασαρά στον Αγραφιώτη μέχρι το γεφύρι της Ανηφόρας στο ρέμα της Φτέρης, την Φουκαριάτσα, τον Έλατο και τα Επινιανά.
 
Το μονοπάτι είχε μείνει ασυντήρητο για χρόνια και πέρα από τις κλαδεύσεις που έγιναν για να ανοίξει ο ντορός, θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να επανέλθει στην κανονική του κατάσταση.
 
Ωστόσο περπατιέται με λιγάκι προσοχή σε ορισμένα σημεία και ελπίζουμε στην ολική του αποκατάσταση καθώς αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας του τόπου.