ΔΩΡΕΑ

Γιώργος Πανάγος

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 Γεννήθηκα στο Αγρίνιο το 1967, με καταγωγή από τη Δομνίστα Ευρυτανίας. Το χωριό μου, είναι ένας τόπος με βαριά ιστορία και παρθένα φύση, που μου έδωσε τη δυνατότητα να περάσω όλα μου τα καλοκαίρια και τις αργίες κοντά στο βουνό.

Το γεγονός αυτό στάθηκε καθοριστικό για την περιέργεια, την αγάπη και το ενδιαφέρον για το ορεινό περιβάλλον, τις τοπικές παραδόσεις, τον λαϊκό πολιτισμό. Έτσι, από νεαρή ηλικία ξεκινάει μια διαρκείς αναζήτηση μέσα από τα εξερευνητικά αθλήματα του βουνού και τα ταξίδια στον ορεινό χώρο της Ελλάδας

 

 ΑΛΛΕΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΕΙΣ

Το 1988 με τις πρώτες ορεινές πεζοπορίες, ξεκινά το ταξίδι μου στα βουνά για μια περιπέτεια που συνεχίζεται έως σήμερα.

Το 1989-90 έρχεται η πρώτη επίσημη γνώση για την κίνηση στο βουνό και την αναρρίχηση μέσα από την Σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αθηνών και το 1990-91 παρακολούθησα ειδικευμένη σχολή για την αναρρίχηση βράχου με εκπαιδευτή τον Γιάννη Αληγιάννη.

Κάπου εκεί χρονικά, ξεκινά και το ορειβατικό ποδήλατο - ΜΤΒ για τους νεότερους. Εκδρομές με παρέα από τονΟρειβατικό”, πειραματισμός στα μονοπάτια της Αττικής και πολυήμερα μοναχικά ταξίδια περιπέτειας.

Το 1992 γίνονται οι πρώτεςόχι και τόσο επιτυχημένεςαπόπειρες στο ορειβατικό σκι.

Λίγο αργότερα ξεκινά η γνωριμία με την σπηλαιολογία και ακολουθεί η παρακολούθηση σχολής από τον ΣΠΕΛΕΟ. Συμμετείχα σε εξερευνητικές και προπονητικές αποστολές.

 Άλλες δραστηριότητες με τις οποίες έχω κατά διαστήματα ασχοληθεί, είναι η διάσχιση φαραγγιών (canyoning) και ποταμιών, το θαλάσσιο καγιάκ (πιστοποίηση Sea kayaking award από το BCA -2019), και το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς.

 Το 2019 αποφοίτησα από την Σχολή Συνοδών Βουνού στο ΔΙΕΚ Στεμνίτσας.

 Έχω αρθρογραφήσει περιστασιακά στα περιοδικά «Ανεβαίνοντας» και «ΜΒΙΚΕ».

 Εργάστηκα ακόμη περιστασιακά ως συνοδός σε ορεινές και όχι μόνο δραστηριότητες, συνοδεύοντας ομάδες πεζοπορίας, ορειβατικού σκι, ορειβατικού ποδηλάτου και θαλάσσιου καγιάκ.

Η συχνή ενασχόληση με τον ορεινό αθλητισμό και η εξερέυνηση μου έδειξαν τη χάρη των Ελληνικών βουνών, αλλά και την κατάσταση των υποδομών στη χώρα μας, ιδιαιτέρως στην οροσειρά της Πίνδου, όπου και δραστηριοποιούμε τακτικά. Έχοντας λάβει γνώσεις των προδιαγραφών και χρόνια εμπειρία στο πεδίο, τάσσομαι υπέρ της πρωτοβουλίας αποκατάστασης των εμβληματικών μονοπατιών και μνημείων της ορεινής Ελλάδας με απώτερο στόχο την αναβίωση τους και την επαναφορά της νέας γενιάς στην ύπαιθρο με προοπτική βιωσιμότητας.

 

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π., 1995

  • Μέλος ΤΕΕ με ΑΜ 78323, άδεια άσκησης επαγγέλματος ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ υπαριθμό 29404, ΑΠ 2288/98.

  • Άδεια ηλεκτρικών εγκαταστάσεων με αριθμό 190 της Διεύθυνσης Ορυκτού Πλούτου και Βιομηχανίας της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

  • Κάτοχος βεβαίωσης ΜΕΚ του ΥΠΕΧΩΔΕ με αριθμό 29030 στην Γ΄ βαθμίδα για την κατηγορία έργωνηλεκτρομηχανολογικάκαι στην Β΄ βαθμίδα, για κάθε μία από τις κατηγορίες έργωνυδραυλικά υπό πίεσηκαιβιομηχανικάενεργειακά”.

  • Τέως πραγματογνώμονας στο ΤΕΕ - τμήμα Αιτωλοακαρνανίας.

  • Πιστοποιημένος ως τεχνικός για εργασίες σε ύψοςIRATA, Level 3, Rope Access Technician. Certification number: 3/66642

 

 ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

04/2005 TUV AUSTRIA Σεμινάριο HACCP auditing.

10/2004 TUV AUSTRIA