ΔΩΡΕΑ

4ήμερο εθελοντισμού στο τμήμα Συκιά - Μόρνος - Κάτω Μουσουνίτσα μήκους 9χλμ

Τις προηγούμενες ημέρες (9 - 14/5) ομάδα εθελοντών, βρεθήκαμε φιλοξενούμενοι στο προσκοπικό κέντρο της Συκιάς κάτω από τις εντυπωσιακές ορθοπλαγιές της Γκιώνας με σκοπό την συνέχεια της αποκατάστασης του μονοπατιού, που πλέον συνδέει την Συκιά με την Κάτω Μουσουνίτσα και τον Αθ. Διακο, αξιοποιώντας την αποκαλυπτική τραβέρσα κατά μήκος της κοιλάδας του Μόρνου.
 
Το πενθήμερο έγιναν σποραδικά βελτιώσεις στο μονοπάτι που πλέον μας δίνει την δυνατότητα να διανύσουμε 12,7χλμ καλύπτοντας το νεοεισερχόμενο ημερήσιο τμήμα σύνδεσης Γκιώνας - Βαρδουσίων. Πιο συγκεκριμένα, μικρή ομάδα μετακινήθηκε την πρώτη μέρα στην Κ. Μουσουνίτσα κάνοντας βελτιώσεις με κατεύθυνση τον Μόρνο, ενώ την δεύτερη έγινε προσήμανση εναλλακτικής διακλάδωσης προς την ιστορική οχύρωση των Δωριέων στο Γλα.
 
Το Σαββατοκύριακο 12-14/5 η δράση κορυφώθηκε με την στήριξη επιπλέον 21 εθελοντών, που έφτασαν από διάφορες πόλεις στην Συκιά, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της ομάδας. Στο εθελοντικό παραβρέθηκαν και συνέβαλαν στην προσπάθεια ετεροδημότες της Συκιάς, παλιοί και νέοι φίλοι της πρωτοβουλίας, καθώς και ο Μίλτος Ζέρβας, εκδότης του ΄΄ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ΄΄ (https://anevenontas.gr/ ) , όπως επίσης και ο Γιώργος Σιδηράς, ένας εκ των τριών συνιδρυτών του ΄΄HELLAS PATH΄΄ (http://www.hellaspath.gr/ ) και πρώην έφορος αναβάσεων του ΕΟΣ Αθηνών.
Το τμήμα του μονοπατιού Συκιά-Μόρνος μήκους 2χλμ βρίσκεται πλέον σε πολύ καλή κατάσταση βατότητας χάρη στην συνεισφορά των εθελοντών, όπου στο σύνολο έφτασαν τους 25.
Την τελευταία ημέρα Κυριακή, έγιναν παράλληλα δύο δράσεις. Η ομάδα εθελοντών περπάτησε το μονοπάτι 12,7χλμ από τον Αθανάσιο Διάκο μέχρι την Συκιά με σκοπό την γνωριμία και την απομάκρυνση φερτών υλικών, ενώ παράλληλα μικρή ομάδα βρέθηκε στην Γκιώνα μέσω Λαζορέματος με σκοπό την προετοιμασία της βέλτιστης διαδρομής (ήπιας τραβέρσας) για την Βαθιά Λάκκα στα υψίπεδα της Γκιώνας.
Τέλος να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως την μικρή τοπική κοινωνία, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Συκεωτών Δωρίδος «Η Ζωοδόχος Πηγή» που πρόσφερε τα προγεύματα, καθώς επίσης και το ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΚΙΑΣ για την παράθεση του χώρου φιλοξενίας (https://www.facebook.com/groups/3063736247068091/?ref=share ).