ΔΩΡΕΑ

Σημαντική πρόοδος για τη σύνδεση Χατζή & Τζουμέρκων / Σηματοδότηση στη σύνθεση Σκαρπάρι (Αχελώος) - Θεοδώριανα - Αυτί

το ίχνος της διαδρομής για gps και κινητά εδώ: https://www.geopsis.com/pindus-trail

Στις 26/8 ολοκληρώθηκε η προσήμανση της διαδρομής για τη σύνδεση των Θεοδωριάνων, στα Ν.Α. των Τζουμέρκων με την κοιλάδα του Αχελώου και τους πρόποδες δυτικά του όρους Χατζή.
Το κίτρινο ίχνος αποτυπώνει κατά προσέγγιση τη γραμμή διάσχισης της περιοχής, που πρόκειται να εξυπηρετήσει μελλοντικά, στο πέρασμα από τα Άγραφα για τα Αθαμανικά βουνά και αντιστρόφως.
Η σύνθεση της διαδρομής για τη διάσχιση της κοιλάδας των Θεοδωριάνων, ολοκληρώθηκε με τη βοήθεια δεκάδων εθελοντών και τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας.
Πλέον δίνει τη δυνατότητα στους φίλους των ορεινών διασχίσεων να αξιοποιήσουν το πέρασμα από τον χαρακτηριστικό αυχένα στο ¨Αυτί¨ (1700μ / σημείο αναφοράς του εμφυλίου / το χαμηλότερο διάσελο των Αθαμανικών / πέρασμα από την Ήπειρο στη Θεσσαλία) μέχρι την κοιλάδα του Αχελώου και τα χωριά Σκαρπάρι (συνοικισμός Θεοδωριάνων) και Κορυφή Τρικάλων (Καπρό) διανύοντας 18 χιλιόμετρα στα χνάρια της ιστορίας και των σκληροτράχηλων κτηνοτρόφων που βόσκουν αιώνες τα αιγοπρόβατα τους σε όλη αυτή τη γόνιμη έκταση.
 
Τα Θεοδώριανα είναι τόπος με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, πλούσιους φυσικούς πόρους και μακρά ιστορία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα έχουν γραφτεί έπη επάνω στις δύσβατες βουνοπλαγιές και τα διάσελα τους.
 
Δανειζόμαστε μερικές πληροφορίες:
Τα αρχαία χρόνια: https://theodoriana.com/5/
 
> Κατά μήκος της διαδρομής θα βρείτε επαρκή προσήμανση και καθαρούς διαδρόμους. Εκκρεμούν ωστόσο μερικές βελτιώσεις, όπως και τα υλικά σηματοδότησης προδιαγραφών, που θα αναβαθμίσουν το μονοπάτι.