ΔΩΡΕΑ

Β.Α. Βαρδούσια / Διήμερη δράση εθελοντισμού στο μονοπάτι σύνδεσης των χωριών Αθ. Διάκος - Κάτω Μουσουνίτσα.

Με βάση και αφετηρία τον Αθανάσιο Διάκο, στις ελατοστόλιστες πλαγιές Β.Α. των Βαρδουσίων και στόχο τη σύνδεση με τη γειτονική Μουσουνίτσα, εργαστήκαμε παρέα με φίλους εθελοντές στο μονοπάτι σύνδεσης των 2 χωριών, μήκους 2,7 χιλιομέτρων.
 
Η υπέροχη δασική διαδρομή αποτέλεσε στο παρελθόν βασικό πεζοπορικό άξονα των ντόπιων κατοίκων, που πηγαινοέρχονταν από το ένα χωριό στο άλλο καθημερινά και σε απίστευτα σύντομους χρόνους.
Έπειτα από μερικά χρόνια εγκατάλειψης από ανθρώπους και ζωντανά, το μονοπάτι ξαναζωντανεύει και μαζί του κάθε ιστορία που έχει να μας πει.
 
Η διαδρομή είναι και πάλι προσιτή για τη διέλευση πεζών, ενώ η θέα που αποδίδει στα δυο μεγαλοπρεπή βουνά της περιοχής Βαρδούσια και Γκιώνα είναι μοναδική!
 
Ευχαριστούμε θερμά τους φίλους εθελοντές που στήριξαν και αυτό το Π,Σ,Κ την προσπάθεια αποκατάστασης των μονοπατιών, όπως επίσης το Δήμο Δελφών και τον πρόεδρο του Αθ. Διάκου για την παραχώρηση του κατασκηνωτικού χώρου (παλιό σχολείο) και την προσφορά των γευμάτων σε ταβέρνα της πλατείας!
 
Ειδική μνεία στους φίλους μας από τα Άγραφα, (μέλη των: Οξυγόνο των Άγράφων & Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας), που άφησαν για λίγο τη φροντίδα των μονοπατιών της περιοχής τους και έδωσαν το παρών στη γραμμή διάσχισης της Ρούμελης!
 
τα t-shirts των εθελοντών είναι ευγενική χορηγία της Anthrax Machines