Τα περισσότερα μέλη της Terra Pindus κατοικούμε και εργαζόμαστε σε διαφορετικές ορεινές τοποθεσίες της ηπειρωτικής Ελλάδας ως μονάδες. Δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά,  στην ελληνική ύπαιθρο, παρέχοντας ποικίλες υπηρεσίες στον τομέα του εναλλακτικού και θεματικού τουρισμού. Η εμπεριστατωμένη έρευνα και η αποτύπωση πληροφορίας των τελευταίων χρόνων έξω στο πεδίο, σε συνδυασμό με την συνεχή παρακολούθηση των πληθυσμών που παραμένουν στους ορεινούς οικισμούς της χώρας, μας προκαλεί δημιουργικά αναλαμβάνοντας ο καθένας από τη σκοπιά του, ρόλους αναπτυξιακού εμπειρογνώμονα εξυπηρετώντας το κοινό καλό. Αφοσιωμένοι στην εξερεύνηση και την καταγραφή του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου αξιόλογων τμημάτων της χώρας, η σπίθα άρχισε να φουντώνει και να μετατρέπεται στη φλόγα μιας επιθυμίας!

Αυτής της ολοζώντανης επιθυμίας που γεννά το όραμα, δένει τους ανθρώπους και τους θέτει αντιμέτωπους με την πρόκληση. Μια μεγάλη αλλά πραγματικά ωφέλιμη πρόκληση.. Την κατασκευή του μεγαλύτερου ενιαίου μονοπατιού της χώρας, υψηλών προδιαγραφών, χαραγμένο πάνω στη δύσβατη ραχοκοκαλιά της Πίνδου. Το μονοπάτι διασχίσεων με την ονομασία ΄΄Pindus Trail΄΄  θα έχει συνολικό ανάπτυγμα άνω των 600 χιλιομέτρων αποδίδοντας περισσότερα από 40 αξιόλογα πεζοπορικά ημερήσια τμήματα, ακολουθώντας διαδοχική πορεία από χωριό σε χωριό. Ένα άδολο όραμα που μας ωθεί να τολμήσουμε, να προσπαθήσουμε ακόμη πιο πολύ, ώστε να μπορέσουμε να δούμε μια μέρα τους φυσικούς και πολιτισμικούς θησαυρούς της ορεινής μας υπαίθρου να διασώζονται και να ζωντανεύουν ξανά. Να δούμε και πάλι χαμογελαστούς ανθρώπους πάνω στα βουνά να στέκουν με περηφάνια ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον. Να γίνει η κινητήριος δύναμη που θα δώσει μια νέα πνοή στα απομονωμένα χωριά και θα εμψυχώσει τους λιγοστούς κατοίκους που παραμένουν εκεί υπομένοντας και περιμένοντας άσκοπα την διασωστική παρέμβαση της πολιτείας. Ίσως είναι ο μόνος συμβατός τρόπος να κοπάσουν οι κραυγές αγωνίας των ανθρώπων που παλεύουν κυριολεκτικά για την επιβίωση και να ανατραπούν οι εικόνες εγκατάλειψης που συναντάμε στις μέρες μας.

Η έντονη ενασχόληση και τριβή του καθενός από εμάς με τις μικρές κοινότητες και το φυσικό περιβάλλον της Πίνδου, μας έκανε να διαπιστώσουμε πως οι προβληματισμοί και η αγωνία που μας προκαλείται, δεν είναι ένα τοπικό προϊόν. Το αντιμετωπίζουμε αρκετά συχνά στις μέρες μας και σε διάφορους τόπους, ιδιαιτέρως εκεί όπου ο πρωτογενείς τομέας και οι τέχνες ανήκουν πια στο παρελθόν και ο μόνος τρόπος βιοπορισμού είναι η τουριστική αναβάθμιση του τόπου. Τελευταία, ευτυχώς συναντάμε αρκετές ελπιδοφόρες προσπάθειες που γίνονται κατά τόπους από μικρές ομάδες καθώς ασχολούνται με την ανάδειξη και αξιοποίηση τοπικών διαδρομών, κάτι που δείχνει και την σταδιακή ευαισθητοποίηση ενός σημαντικού μέρους της κοινωνίας.

Παρόλο τις ενέργειες των τοπικών αυτοδιοικήσεων και τα λιγοστά τοπικά δίκτυα που οργανώνονται πληρώντας τις απαιτούμενες προδιαγραφές, η ανάγκη για την δημιουργία ενός καλοσχεδιασμένο μονοπατιού που θα αποτελέσει τον πνεύμονα στη πεζοπορική ανάπτυξη της χώρας μας παραμένει..

.
Μια τέτοια ιδέα συνήθως συλλαμβάνεται στο βάθος ενός ανήσυχου μυαλού και παίρνει σάρκα και οστά στον κόρφο κάποιων που μπορούν κι αντέχουν τις ωδίνες μιας γέννας..
Έτσι, στη δική μας σύσταση ομάδας, η θέληση και το πάθος κάποιων οραματιστών που ξεκίνησαν από το μηδέν να σχεδιάζουν και να υλοποιούν μια ολοκληρωμένη πρόταση υψηλών απαιτήσεων, έγινε έμπνευση για τους υπόλοιπους. Πλήρως εγκλιματισμένοι με την ιδέα και με τη μορφή πλέον νομικού προσώπου, στοχεύουμε από κοινού στη δημιουργία μιας εμβληματικής πεζοπορικής διαδρομής στην καρδιά της χώρας!

Ένα μακρύ ταξίδι έχει ξεκινήσει για μας πάνω στα μοναδικής αισθητικής και ιστορικής αξίας ορεινά της μονάκριβης Πίνδου.. Μια άτυπη υποχρέωση απέναντι σε βουνό κι ανθρώπους μας κρατά και μας δεσμεύει να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χαράζοντας και σκάβοντας τα ματωμένα χώματα της.
Παρ` όλο που το βλέμμα μας είναι στραμμένο και σε άλλα αξιόλογα σημεία της χώρας με μεγάλο ενδιαφέρον, το Μονοπάτι της Πίνδου για την ομάδα μας είναι ο πρωταρχικός στόχος, καθώς ο πολυδιάστατος χαρακτήρας του σκιαγραφεί στο σύνολο του, το όραμα της Terra Pindus για τα βουνά μας!