ΔΩΡΕΑ

Γκιώνα / Έναρξη εθελοντικών δράσεων στη σύνθεση του μονοπατιού, Άμφισσα - Λιανοκλάδι - Δ.Χ. Καψίτσας - Προσήλιο.

Το 2ο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη, πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη των εργασιών καθαρισμού και προσήμανσης στο νοτιότερο τμήμα του Pindus Trail, μήκους 96χλμ, που διατρέχει την ενότητα της Ρούμελης από το ύψος των Δελφών ως την Αρτοτίνα.
 
Για τον μήνα Οκτώβριο εστιάσαμε στην παράδοση ενός πρώτου ημερήσιου τμήματος διάσχισης του μονοπατιού, που συνδέει την πόλη της Άμφισσας με το δασικό χωριό στην Καψίτσα, το Προσήλιο και τη Βίνιανη στην είσοδο για τη Ρεκά συνολικού μήκους 19 χιλιομέτρων.
 
Οι εργασίες ξεκινήσαν με τη συνδρομή εθελοντών, που ενημερώθηκαν για το κάλεσμα εθελοντικής προσφοράς και κατέφτασαν από διάφορα σημεία της χώρας, προκειμένου να παραμείνουν μαζί μας λίγες μέρες και να βοηθήσουν στη διάνοιξη των κλειστών τμημάτων και τη διαμόρφωση του μονοπατιού. Φίλοι του μονοπατιού ανταποκρίθηκαν στην ανοιχτή προς όλους πρόσκληση και παρευρέθηκαν στη βάση εθελοντισμού, παρόλο που ο καιρός ήταν κατά περιόδους βροχερός. 
Τους ευχαριστούμε θερμά, που αφιέρωσαν το χρόνο και ταξίδεψαν ως εδώ για να προσφέρουν την πολύτιμη βοήθεια τους στις εργασίες αποκατάστασης και προσήμανσης της διαδρομής!
 
Κάτα τη διάρκεια του 1ου δεκαημέρου των εργασιών, ολοκληρώθηκε η διάνοιξη, διαμόρφωση και προσήμανση ενός πρώτου τμήματος του μονοπατιού μήκους 4,4χλμ, που εντοπίζεται στον άξονα σύνδεσης της Άμφισσας με τον Άγιο Νικόλαο, την Κρύα Βρύση και Δασικό χωριό της Καψίτσας συνολικού μήκους 9,4χλμ.
Παράλληλα προχωρά η προετοιμασία (καθαρισμός & προσήμανση) των επόμενων τμημάτων του μονοπατιού, προς το Προσήλιο (Σεγδίτσα), τη Βίνιανη και τη χαράδρα της Ρεκάς στην είσοδο για τη Γκιώνα.
 
Τα επόμενα 2 Σαββατοκύριακα 22-24 & 28-31 Οκτωβρίου, θα υποδεχθούμε εθελοντές που έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους για να προχωρήσουμε μαζί σε τμήματα της διαδρομής που εκκρεμούν για τη σύνδεση των παραπάνω οικισμών και θέσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδρομή και να κριθεί ασφαλής για διέλευση το συντομότερο.
 
Δηλώστε τη δική σας συμμετοχή για τις επερχόμενες εθελοντικές δράσεις εδώ: https://forms.gle/MBxhaSs3MkARvUjs
 
Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμο Δελφών και το Δασαρχείο Άμφισσας για την ευγενική παραχώρηση του Δασικού χωριού Καψίτσας, ως προσωρινή βάση εθελοντών και κάθε μορφής διευκόλυνση για την προσωρινή μας εγκατάσταση στην περιοχή.
Ειδική μνεία οφείλουμε να αποδώσουμε στον ευγενέστατο πάνω από όλα άνθρωπο και αντιδήμαρχο Δελφών κύριο Νίκο Λουπάκο, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την προσπάθεια και φρόντισε, ώστε να έχουμε όλες τις βασικές παροχές για την έναρξη και συνέχεια του εθελοντικού προγράμματος όπως και για την προμήθεια τροφίμων, γενικών υλικών αλλά και έτοιμων γευμάτων για τη σίτιση των εθελοντών!
 
Ευχαριστούμε από καρδιάς την ελληνική εταιρεία κατασκευής τεχνικής ένδυσης Anthrax machines https://www.anthraxmachines.com/ για την ευγενική χορηγία ρουχισμού που σχεδίασε και προσέφερε στους εθελοντές-εθελόντριες, που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια!